SKIEN: Mandag denne uken møtte 59-åringen i Skien og Porsgrunn tingrett, etter å ha nektet å vedta det forenklede forelegget. 28. januar i år skal han ha kjørt i 86 kilometer i timen i 70-sonen på E18 mellom Stokkebakken servicestasjon og Bamble aldershjem.

— Jeg har truffet på en type tjenestemann som jeg aldri har trodd det fantes mange av. Jeg følger kun den samme oppfordring jeg i alle mine år i politi- og lensmannsetaten har gitt alle som mener seg utsatt for noe som er uriktig, nemlig at de bør klage. Utover det har jeg ingen kommentarer til saken ettersom jeg ikke lenger oppfatter meg selv som en offentlig person, sier 59-åringen til Agderposten.

I retten ga 59-åringen i klare ordelag uttrykk for hva han mente om UP-betjenten som bøtela ham.

— Glattbarbert på hodet, med skjeggstubber og dratt i ansiktet lot han å komme rett fra fest. Jeg tror ikke han målte farten i det hele tatt. Jeg håper han aldri mer får operere på egen hånd, sa den meget indignerte eks-lensmann i tingretten, ifølge Telemark Avis.

Konspirasjonsteorier

Aktor i saken, politiadvokat Odd Skei Kostveit, satte ikke stor lit til 59-åringens forklaring, som han beskriver som "vidløftig" .

— Tiltalte har gitt en vidløftig forklaring, med uholdbare konspirasjonsanklager. Påstandene hans svekker hans egen troverdighet, for eksempel at enkelte UP-folk skriver ut falske bøter bare for å vise at de har vært på jobb.

Eks-lensmannen kom også med påstander om at UP-betjenten kan ha hatt en personlig vendetta.

— Jeg satt i en årrekke som tillitsvalgt i utvalget som forberedte den store politireformen. Den førte til at mange mot sin vilje måtte skifte tjeneste. Jeg antar at denne UP-mannen var frustrert og misfornøyd med reformen. Han kan ha kjent meg igjen, og bestemt seg for at jeg skulle få svi. For han ble fiendtlig innstilt da jeg sa hvem jeg var, og at jeg hadde vært lensmann, sa 59-åringen til TA.

Dette benektet UP-betjenten, som hevdet at han ikke kjente igjen eks-lensmannen.

— Jeg hadde aldri sett mannen før, og ante intet om hans tillitsverv. Dessuten er jeg ikke frustrert over UP-jobben. Jeg søkte meg dit, fordi jeg er opptatt av trafikk og sikkerhet, sa den 45-årige UP-betjenten, som har vært i politiet siden 1982, og snart fire år i UP.

Dom i saken er ventet i løpet av uken.