KRISTIANSAND: — Jeg tilstår og slipper dermed fengsel. Det tilbudet fra politiet takket jeg ja til, sier den sexsiktede sognepresten Torbjørn Lied til VG.

I juni ble det kjent at den tidligere sognepresten hadde hatt et forhold til en nå 20 år gammel kvinne, som han var sjelesørger for. Da trakk Lied seg fra stillingen i Oddernes menighet og sa også opp jobben som leder for Normisjons arbeid i Asia.

— Jeg orker ikke en rettssak, og tar med dette hensyn til mine nærmeste, men også til den fornærmede i saken, sier Lied.

62-åringen er siktet for brudd på straffelovens paragraf 193: " Den som skaffer seg eller en annen seksuell omgang ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold, straffes med fengsel inntil 5 år. "

— Politiet har sagt til meg at de vil legge ned påstand om betinget fengsel hvis jeg godtar en tilståelsessak, sier Lied.

Han er kjent med politiets forslag til straff, men vil ikke opplyse det til VG.

— I utgangspunktet kvalifiserer siktelsen til ubetinget fengsel. Jeg vil ikke kommentere hvilken påstand om straff vi kommer til å legge ned for retten, sier politiadvokat Ingrid Thorsen ved Agder politidistrikt.