BIRKENES: To kokonger kommer langsomt dalende ned. Og ut entrer to vakre, felespillende sommerfugler. Gjennom hele stykket «Hva skjer'a?» er de to motsetningen til vår tids stressede mennesker.

Forestillingen tar utgangspunkt i en forestilling laget spesielt for folkehøyskolene av Dagny Krogness. På Birkeland har de endret noe og beholdt noe, men temaet er det samme: Vår tids rastløse kjøpehysteri.

Her møter vi kvinnen med silikon i leppene og bruden som gleder seg til bryllupet, men alle er lei av ungene som kommer annenhver helg og roper «hei pappa». Her rettes fokuset mot Norges oljerikdom og den fattige verden, vi møter sofa-zapperen som bestiller alt han ser på reklame-tv og frisøren som sukker oppgitt over sin kundes hår: «Ikke mye å samle på her!»

Det er mye sang og dans. Et eget husorkester og et stort elevkor sørger for å binde det hele sammen. En slik forestilling blir gjerne litt ujevn, men høydepunktene er mange, og aktørene går inn for det hele med liv og sjel. Og her er elevene selvhjulpne ned til den minste kulisse-spiker.