LINDESNES: — Vel, vi kan nok ikke helt sammenlignes med den store dyreparken. Men jeg tror vi kan gi et tilbud mange vil sette pris på, sier Asbjørn Hansen (34).

Neste helg åpner han «Barnas Dyrepark - Lindesnes». 14 forskjellige arter, til sammen 450 dyr skal glede mange barnehjerter. Ja, de voksne også.

I en helt nyoppusset låve i Svennevik kan Hansen snart ønske sine gjester velkommen. Her kan de beskue geiter, griser, sauer, hester, kaniner, hare, marsvin, ekorn, eksotiske fugler, duer, rasehøns, fasaner og påfugl.

Alt på veldig nært hold. De fleste av dyrene kan publikum klappe og holde. Litt skvetne er dyrene fortsatt, det merket Fædrelandsvennen da vi ville ta bilder. Men de blir nok kjapt vant til mennesker og blitsing.

Egentlig snekker

Egentlig er Hansen snekker. Men da han overtok gården etter foreldrene i fjor, kom tanken på å lage en dyrepark. Han er svært glad i dyr, særlig fugler. Over 300 av dem flakser rundt i store bur. Mange av dem med utrolig flotte farger.

Men ikke bare skal folk kunne se på dyr. Her er egen kiosk med grillplass, ridebane og lekeplass.

— I tillegg skal vi ha opp en scene. Tanken er vi skal kunne arrangere blant annet konserter her, forteller en engasjert Hansen.

Spent

Han har ikke så lyst til å fortelle hvor mye penger han har brukt på prosjektet, men det er et millionbeløp.

— Jeg sover like godt likevel, men er selvsagt veldig spent på hvordan dyreparken blir mottatt. Responsen har det i alle fall ikke vært noe å si på så langt, smiler 34-åringen som skal ha åpent frem til september. På lang sikt kanskje året rundt.

Han er optimist, ikke minst fordi det vil passere 70.000-80.000 mennesker på vei til fyret i sommer.

— Det er gøy at det dukker opp flere tilbud for turistene. I fjor fikk vi jo Vikingland i Spangereid. Og nå dette, sier dyreparksjefen.