MANDAL: Selger, Tore Gjesteland, som har drevet restauranten siden 1991, skal konsentrere seg om driften av kjeden Jonas B. Gundersen Norge som består av fem restauranter i Sør-Norge. Kjeden skal fremdeles ha sitt hovedkontor i Mandal.

Tore og Liv-Anne Gjesteland, som er eiere av restauranten, selger virksomheten og overlater dermed driften av Jonas B. Gundersen i Mandal til Thorbjørn (28) og Otto (24) Tobiassen.

De to brødrene er vokst opp i Lohne i Lindesnes, og begge har de siste årene utdannet seg innen ledelse, økonomi og administrasjon i Bergen. Thorbjørn Tobiassen er statsautorisert eiendomsmegler og har siden sommeren i fjor vært daglig leder av ABCenter i Mandal. Otto Tobiassen har de siste årene hatt flere ledende stillinger i serveringsbransjen på Bryggen i Bergen, og i tillegg studert ved BI.

— Vi har ingen planer om å revolusjonere” driften, men vi tror samtidig at vi har idéer, erfaring og kompetanse som gjør at vi kan videreutvikle restauranten i samarbeid med kjedeledelsen, sier Thorbjørn Tobiassen.

Overtagelsesdatoen er 1. juli, men både Tore og Liv-Anne Gjesteland vil være med i en kort overgangsfase gjennom sommeren. I tillegg er Henning Vestavik, som til vinteren skal starte Jonas B. Gundersen i Kristiansand, med på laget fram til åpningen der.

Eierskiftet vil ikke få konsekvenser for de ansatte, Thorbjørn Tobiassen.