KRISTIANSAND: Onsdag denne uken utførte Agder OPS sin første sprenging på et fjell ved E 18 ved Strømsbakken. Da ble 20 innbyggere evakuert mellom klokken 18 og 20. Selv om spregingen gikk etter planen, har Agder OPS besluttet å evakuere alle til helgen igjen.

— Etter å ha gjennomgått en risikovurdering, har vi kommet fram til å evakuere igjen. Arbeidet var vellykket på onsdag, men for å være på den helt sikre siden evakuerer igjen, sier pressekontakt i Agder OPS, Lars Gunnar Nag, til fvn.no.

Frykt for for steinsprut skal være årsaken til evakueringen. Innbyggerne skal være informert om evakueringen.

Ifølge Nag ble de fleste innbyggerne transportert bort på egenhånd på onsdag. Folk kunne også benytte seg av et busstilbud fra Agder OPS, dersom de trengte hjelp med å bli kjørt bort fra området. Samme tilbud står også i helgen.

— Fredag kveld mellom klokken 20 og 21.30 må alle de rammede evakueres. Det må de også på lørdag mellom klokken 18 og 20, og på søndag mellom klokken 14 og 16, opplyser Nag.

E 18 er stengt i hele helgen fra klokken 19 på fredag, frem til mandags morgen. Under denne perioden må trafikantene belage seg på en omkjøring gjennom Rona.