KRISTIANSAND: Heller ikke Prestheia er helt utelukket. Formannskapet stemte nemlig nei til et forslag fra Vidar Kleppe (Demokratene) om å si et endelig nei til Prestheia allerede nå.

— Jeg har et sterkt ønske om å få dette til. Det er et moralsk ansvar vi har, sier Dag Vige (V) som var med på å si nei til Demokratenes forslag.

Dermed jobber administrasjonen videre med å finne sted til overgangsboliger med Prestheia som et mulig alternativ. Andre alternativer er Lindebø, Hellemyr og Tømmerstø.

I gårsdagens formannskap kom også politikerne med sine egne forslag. Anne Ma Timenes (KrF) ba administrasjonen se nærmere på Kasernen. Gro Hareide spilte inn barnevernsinstitusjonen på Grim som et alternativ. Denne skal nemlig legges ned.

— Det eneste jeg har gjort er å nevne at den skal legges ned. Så får administrasjonen vurdere om det kan være aktuelt, sier Hareide.

Det var kun KrF og Frp som støttet Vidar Kleppes forslag om å si nei til fangeboliger på Prestheia. Høyre, Ap og Venstre sa nei.

— Vi sa i valgkampen at vi ikke synes Prestheia er noe godt alternativ, og det står vi ved, sier Anne Ma Timenes (KrF).

På Prestheia er folk dypt skuffet over vedtaket. Aggresjonen retter seg først og fremst mot Høyre.

— Dette må være norgesrekord i å gå fra sine uttalelser. Vi er dypt sjokkert over dette vedtaket, sier Per Gjelsten, leder i Prestheia vel.

Men ifølge påtroppende ordfører, Per Sigurd Sørensen (H), står partiet fast ved at Prestheia ikke er egnet.

— Hvorfor støttet dere ikke Kleppe da?

— Fordi vi ikke ville stemme på det som går på lokalisering nå. Det tar vi senere. Men vi sa samtidig at vi ikke går for Prestheia, sier Sørensen.