ARENDAL: — Vi hadde akkurat kommet ut på hytta vår her ute. Eldstebroren min, Holm Andreas Holmsen, var her først og han kikka utover sjøen med en kikkert. Så et stykke ute, ved enden av Tromlingen, skimtet han bunnen av en kajakk, forteller Cathrine Holmsen, som var med på redningsaksjonen, til fvn.no.

Holmsens svoger, Jon Einar Tellefsen grep telefonen og ringte politiet, mens Holmsen og hennes mann Kjell Lindbo satte seg i sin 10 fots store jolle, og kjørte utover.

- Veldig bekymret

Da de kom ut til stedet de hadde sett kajakken, så de et øyeblikk ingenting til hverken mannen eller kajakken.

— Da var jeg veldig bekymret, innrømmer Holmsen.

Men det tok ikke lange tiden før hun fikk øye på først kajakken, også kajakkpadleren, som forsøkte å komme seg opp på en holmen.

— Han var nedkjølt og sliten da vi fant ham, og ganske fortumlet. Vi fikk ham opp i båten, og dro kajakken etter oss. Han var jo ganske nedkjølt så jeg prøvde å varme han så godt jeg kunne med hendene, forteller Holmsen.

Den nedkjølte kajakkpadleren var på besøk på en hytte i området. Holmsen og hennes mann fikk kjørt ham hytta, og passet på at det kom folk ned til ham for å få ham innendørs.

Sunn fornuft

Selv mener hun redningsaksjonen var en selvfølge.

— Vi er jo født og oppvokst her i Arendal. Så jeg tror alle som har blitt oppvokst ved sjøen har det i seg. Det er jo rett og slett sunn fornuft, forteller hun.

Ros fra politiet

Operasjonsleder ved Agder politidistrikt Tor Stålesen ønsker å berømme familien for redningsaksjonen.

— Når vi fikk meldingen klokken 16.23 varslet vi både hovedrednigssentralen og redningsskøyta. Men disse personene fikk jo reddet mannen lenge før redningsskøyta hadde vært i nærheten. De har rett og slett vært veldig flinke, berømmer Stålesen.

Han påpeker at Holmsen og hennes familiemedlemmer har fått en tilbakemelding fra politiet der de uttrykker det samme.

Årsaken til ulykken skal være at det er mye sjø i området. Kajakkpadleren har i følge politiet hatt alt nødvendig utstyr ombord.

— Han ramlet ut av kajakken, og på grunn av den høye sjøen har han ikke klart å komme opp igjen. Han har rett og slett vært veldig uheldig, forteller Stålesen.