KRISTIANSAND: Tysteren fikk to år og tre måneders fengsel.

Den 37 år gamle kristiansanderen ble arrestert av politiet i oktober 2003. Da ble det funnet nesten 2,7 kilo hasj, 55 gram amfetamin og 305 gram metamfetamin i og rundt boligen til 37 åringen.

I retten forklarte den tiltalte at han over lengre tid var blitt presset av en person til å selge hasj og amfetamin for å få gjort opp sin egen narkotikagjeld. 37 åringen tilstod at en kilo av hasjen skulle han selge for en bakmann, men resten av partiet, 1,7 kilo, bare ble deponert på eiendommen av bakmannen uten hans kjennskap. Dette aksepterte retten.

Bakmannen gav imidlertid 37 åringen skylden for at politiet fant narkotikapartiet. Det hele endte med at bakmannen og tre andre banket tiltalte kraftig opp og ranet ham for verdigjenstander. Retten betegner det som skjedde som «betydelig vold».

Tiltalte ble ille tilredt av de fire som julte ham opp. 37 åringen måtte på legevakta for å sy. Han har tidligere ikke våget å fortelle politiet hvem han hadde mottatt narkotikaen av. Etter å ha tenkt seg nøye om, og i samråd med sin forsvarer, bestemte han seg for å fortelle hvem som var bakmannen under straffesaken mot ham.

37 åringen ble i tingretten også dømt for salg av hasj og amfetamin.

Kristiansand tingrett gav 37 åringen en strafferabatt på grunn av tilståelsen i retten. Normalt ville straffen blitt opp mot tre år, men tingretten reduserte straffen til to år og tre måneders fengsel.