OSLO: – Vårt eneste krav var at myndighetene må se på sakene til de sultestreikende på nytt, men dette kravet ble avvist, sa Zahir Athari, talsmann for afghanerne.

Athari sa at dersom ikke dette kravet blir innfridd, har de ikke noe mer å snakke om.

Afghanerne vil fortsette sultestreiken som nå har vart i nesten tre uker.

Informasjonsrådgiver Anne Nordskog opplyste onsdag kveld til NTB at Arbeids— og inkluderingsdepartementet ikke kom til å gi noen kommentar til denne saken onsdag.

Ingen bevegelse

– De ville ikke bevege seg for å løse problemet. Da var det ingen vits i å diskutere lenger. Vi fikk ikke noe tilbud, sa Athari like etter møtet.

Han forstår det nå slik at norske myndigheter ikke er villige til å komme afghanerne i møte.

Det er berammet et nytt møte torsdag, men det er usikkert om dette møtet blir noe av.

– Hvis de ikke vil gjenåpne sakene til de sultestreikende, har vi ikke noe å snakke om, sa Athari

Fire av de sultestreikende afghanerne utenfor Oslo domkirke ble brakt til sykehus onsdag.

Kontaktmøter

Det var sist lørdag Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) tok kontakt med Flyktninghjelpen og Norges Røde Kors og ba dem om å lede en dialog med de sultestreikende.

Første møte ble holdt tirsdag ettermiddag i Flyktninghjelpens lokaler, under samkjørt ledelse av generalsekretær Tomas Colin Archer i Flyktninghjelpen og Røde Kors-president Thorvald Stoltenberg. Det var også representanter for AID til stede – på administrativt nivå. Også representant for FNs flyktningkommissariat (UNHCR) i Stockholm deltok. Onsdag foregikk møtet i Røde Kors’ lokaler. UNHCR var da ikke til stede.