KRISTIANSAND: — Vi er drittlei av alle hendelsene som har rammet oss det siste året, sier Odd Hansen, daglig leder for butikken, til fvn.no.

Tidligere i år har taket på butikken kollapset etter snømåking , tyver har brytt seg inn, nylig ble de ranet av en mann bevæpnet med kniv og i natt var det altså ett nytt innbrudd.

— Da ansatte kom til butikken i dag fant de spor etter et innbrudd som har skjedd i løpet av natten, opplyser leder av allmenngruppa i politiet, Arild Sørensen, til fvn.no.

Alarmen gikk

Klokken 05.41 i natt gikk alarmen i butikken. En politipatrulje og Securitas rykket ut på alarmen, men når de ankom stedet var det ingen tegn til innbrudd der.

— Patruljen som ble sendt ut til stedet meldte tilbake om at det mest sannsynlig dreide seg om en teknisk feil, forteller Sørensen.

Når de ansatte kom på jobb viste det seg at det hadde skjedde et innbrudd allikevel.

— Det er vel ikke så vanlig at innbruddstyver kommer inn i en butikk gjennom taket, og det var sikkert ikke lett for politiet å oppdage dette, sier Hansen

Stilt opp

Han klandrer altså ikke politiet for å ikke ha oppdaget innbruddet.

— Politiet har virkelig stilt opp for oss den siste tiden, forteller han.

Først hadde innbruddstyvene fjernet noe papp på taket og hakket opp et hull. Dette hullet var ikke stort nok til at de kunne komme seg igjennom, så de prøvde på nytt et annet sted på taket.

— Tyvene fjerne noen planker og fant frem til en takluke. Herfra firet de seg ned i butikken ved hjelp av en lastestropp, sier Sørensen.

Vanskelig

Politiet har få spor å gå på.

— Butikken har overvåkningsbilder av tyvene, men de var alle iført hettegenserer og det er vanskelig å gjenkjenne dem, forteller han.

Torsdag morgen hadde politiet ikke funnet gjerningspersonene.