VEGÅRSHEI: Hunden lå ved siden av jernbanesporet like ved stasjonen. To politipatruljer ble sendt til stedet for å undersøke om det kunne være et makabert hundedrap som hadde funnet sted, men fant etter kort tid ut at så ikke var tilfelle.

— Hunden er uten tvil påkjørt av toget. Jernbaneverket har opplyst til oss at toget kjørte på hunden i formiddag. Den døde momentant, opplyser operasjonsleder Jon Kvitne ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Barna som fant hunden ga beskjed til foreldrene, som igjen varslet politiet. Ifølge operasjonsleder hadde personalet på toget lagt hunden ved jernbanestasjonen for at andre skulle følge opp saken mandag.

Barna fant den imidlertid først, og politiet ble kalt ut.

— Vi hadde hele tiden mistanke om at det kunne være toget, siden hunden lå i nærheten av jernbanesporet. Men vi måtte få det bekreftet, sier Kvitne.

Politiet fikk melding om funnet klokken 17.28. Jernbaneverkets informasjonsavdeling opplyser til fvn.no at lokomotivføreren meldte fra til togleder, som videre meldte fra til vakthavende ved driftsavdelingen.

— Påkjørselen skjedde like utenfor Vegårshei stasjon i formiddag. Banevakten la hunden i en traktor ved stasjonen. Vi meldte også fra til politiet, sier vakthavende informasjonssjef i Jernbaneverket, Inge Hjertaas.