OSLO: — Det er veldig ærefullt å få være årets nobelkunstner, og det er gøy å tenke på at mine bilder skal henge hjemme hos Al Gore, sier bildekunstneren Britt Juul stolt til Farsunds Avis.

Britt Juul, som vant konkurransen om å lage årets Fredsdiplom, hadde ingen peiling på hvem som skulle få årets fredspris, da hun lagde sine to bilder. Hun er glad for at prisen gikk til Al Gore og FNs klimapanel.

— Jeg er veldig glad og overrasket. Det har blitt litt oppstyr, jeg er jo tross alt vant med å stå for meg selv og male, sa Juul under utdelingen.

Juul sier at hun er opptatt av natur og miljø, og de abstrakte bildene er tydelig påvirket av blomster og farger. Hun tenkte også på planter, liv og vekst da hun laget bildene, fortalte hun i forbindelse med avdukingen.

— Jeg tenkte på hvordan jeg skulle løse en slik oppgave uten at det ble for banalt. Først forsøkte jeg å tenke nytt, men så syntes jeg det ble tullete. I stedet valgte jeg å ta utgangspunkt i det jeg er opptatt av, slik at bildene ble mest mulig ekte fra min side, forteller Juul.

Diplomene skal deles ut i Oslo Rådhus 10. desember i år.