EVJE OG HORNNES: — Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg plutselig så det grelle skiltet som vegvesenet har plassert på rasteplassen ved Syrtveitfossen - på en av indre Agders mest besøkte naturperler. Skiltet må vekk, sier Tim Davies, innehaver av opplevelsesfirmaet Troll Active på Evje.

Det store gule skiltet ved riksvei 9 henvender seg til reisende opp Setesdal med kurs videre for Haukelifjell. På norsk og engelsk prøver det å forklare situasjonen på fjellovergangen under reparasjonene av tunnelene der oppe, samt forklare omkjøringsmuligheter.

Flere Fædrelandsvennen snakket med i går skjønner for øvrig ikke meldingen på skiltet. - Men det er ikke meldingen jeg først og fremst er opptatt av. Det er hvor stygt dette skiltet er. Det er plassert på et sted der over 50.000 mennesker stopper for å kose seg hvert år. Her er det benyttet mange penger for å skape en hyggelig plass med fine laftebygg og benker nær en av landets vakreste elver, og så klarer vegvesenet å sette opp noe slikt, sier Davies.

Senioringeniør Kjell Pedersen ved Statens vegvesen i Arendal sier at de har satt opp skiltet etter anmodning fra distriktskontoret på Notodden.

  • Dette er en ny type skilt for oss også. Vi vil ikke være avvisende til en vurdering om en annen plassering dersom dette oppfattes som stygt. Vi vil jo gjerne at det skal se all right ut langs riksvei 9, vi også, sier Pedersen.