KRISTIANSAND: — Vi arbeider nå med å identifisere bankkortene som har blitt benyttet i den perioden skimmingutsyret har vært montert på minibanken.

Det opplyser Vidar Høiby, administrerende banksjef i Spareskillingsbanken i Kristiansand.

Han sier at han ikke kjenner til antall kort som eventuelt har blitt skimmet.

— I beste fall, hvis skimmingen ikke har fungert, har ingen kort blitt tappet. Men jeg kjenner ikke til detaljene, sier Høiby.

- Tips politiet!

— Hva synes du om det som har skjedd?

— Det er kjedelig, og det skaper masse støy, både for banken og for kundene.

Høiby sier at kundene ikke vil lide noen økonomisk nød hvis kortene har blitt skimmet, men at de vil oppleve at kortet blir sperret.

Spareskillingsbanken har, ifølge Høiby, ikke opplevd påmontert skimmingutsyr på sine minibanker tidligere. Banksjefen oppfordrer alle som har sett noe mistenkelig ved minibanken i Augland om å rapportere dette til politiet.

Oppdaget skimming fredag

— Klokken 15.57 fikk vi melding om at det var påmontert skimmingutstyr på minibanken i Auglandsbukta, opplyser operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

En politibil ble sendt til Esso-stasjonen i Auglandsbukta. Da patruljen kom til stedet, ble det bekreftet at det var festet skimmingutstyr til Spareskillingsbankens minibank.

— Overvåkingsbilder vil trolig bli gjennomgått etter hvert, sier Solås.

- Godt at det ble oppdaget

Svein Risdal er i ferd med å ta ut penger fra minibanken, da fvn.no kommer til stedet. Det er bare kort tid siden skimmingutstyret ble fjernet.

— Jeg pleier å bruke denne minibanken, siden jeg bor på Bråvann. Det er jo godt det ble oppdaget, men jeg tror ikke de har fått skimmet bankkortet mitt, sier Risdal.

Bekymrede kunder

Betjeningen på Esso-stasjonen forteller at flere kunder ble bekymret, da de oppdaget at politiet var på stedet og at det var blitt funnet skimmingutstyr.

— Vi vet ikke hvor lenge skimmingen har pågått. Men dette viser jo at det er behov for et bedre system, slik at skimming kan bli oppdaget. Det er jo skummelt at man ikke kan vite om det er trygt å ta ut penger i en minibank, sier sier Silje Sinkaberg, som er ansatt ved Esso-stasjonen. - Noen har lurt på om det heller er bedre å putte pengene i madrassen, tilføyer hun.

SKIMMINGUTSTYR: Fredag ble det funnet skimmingutstyr på minibanken ved Esso-stasjonen i Auglandsbukta i Kristiansand. Foto: Tormod Flem Vegge