AGDER: En beregning som forsikringsselskapet Gjensidige har gjort viser at skadene etter regnværet og flommen trolig ender på 20-30 millioner kroner.

– Vi har inntrykk om at det i denne omgang er snakk om vanninntrengning. Vanligvis har vi mer av alle typer skader. Det er noen få biler og hageanlegg som er skadet, men veldig mange kjellere, sier informasjonsansvarlig i Gjensidige, Arne Voll, til fvn.no.

300 hus skadet

Beregningen viser at det trolig er om lag 300 hus som er skadet etter uværet. If regner med at skadene ofte ligger rundt 30.000 kroner. Gjensidige melder også om en del skader som koster rundt 100.00 kroner.

– Når vannet trenger inn i kjelleren så skjer det gjennom vegger, som så må skiftes. Jeg har hørt om skader på mange hundre tusen kroner. Mange stabler ofte ting de er redde for i kjelleren og da blir det mye skader, sier Voll.

Verst i Rogaland

Både If og Gjensidige har registrert flest skader i Rogaland, men også fra Vest-Agder er det kommet en del skader. Mange har allerede fått hjelp fra forsikringsselskapene.

– Folk trenger akutthjelp fordi vannet flyter. Vi samarbeider med en del eksterne firmaer. Når vi får telefon fra folk, så ringer vi samarbeidspartner på stedet og rykker ut, sier informasjonssjef i If, Jon Berge, til fvn.no.