ARENDAL: I Aust-Agder tingrett erkjente 28-åringen å ha stjålet båten, ifølge Agderposten. Båten var stjålet fra Fevik, og tilhørte en mann fra Oslo.

Etter å ha stjålet fritidsbåten av merket Buster XL, med en 90 hesters påhengsmotor, natt til 23. juni, kjørte mannen med høy fart inn i brygga ved Brekkestø landhandel. Båten traff en fjellvegg, og ble liggende på veien ned til brygga i Brekkestø.

Leteaksjon igangsatt

Før båten traff fjellveggen, kjørte den over en annen båt.

— Den traff først en holme, før den fortsatte i høy fart mot Brekkestø brygge. Den passerte brygga, og havnet opp på veien, hvor den ble stående, fortalte operasjonsleder Øystein Vellesen ved Agder politidistrikt til fvn.no kort tid etter ulykken.

28-åringen ble brakt til Sørlandet sykehus i Kristiansand med lettere skader etter kollisjonen.

Mannen opplyste til politiet at han hadde med seg en passasjer, noe som utløste en omfattende leteaksjon. En båt fra Røde Kors, en politibåt, flere private kajakker og andre båter lette etter den savnede. I tillegg søkte en luftambulanse fra Arendal fra lufta, og dykkere fra brannvesenet og redningsskøyta «Sundt Flyer» deltok.

Fengsel

Det viste seg imidlertid at 28-åringen hadde vært alene i båten.

Straffen for båttyveriet, og en del andre mindre forhold, ble satt til ni måneders fengsel, ifølge Agderposten. Forsikringsselskapet klarte å selge båtvraket for 40.000 kroner, og 28-åringen måtte dermed betale 230.000 kroner i erstatning.