KRISTIANSAND: Mandag 21. september var gutten passasjer i en bil som var blitt stjålet på Tinnheia. Turen gikk fra Kristiansand til Lyngdal. I Lyngdal stjal han en boks med iste og to lefser fra en Shell-stasjon.

Natt til 22. september i år stjal gutten en bil i Johan Øydegards vei. Tenningslåsen på bilen ble tjuvkoblet, og deretter kjørt til Tinnheia. Senere gikk turen til Søgne hvor de to guttene ble pågrepet to dager etter tyveriet.

Like før 17-åringen ble pågrepet fylte han bensin for 564,40 kroner ved Shell-stasjonen på Fidjane og stakk deretter av. I retten la gutten kortene på bordet og erkjente sine synder.

Retten skriver i dommen at det er alvorlig ettersom gutten ble dømt for vinningsforbrytelser i sommer. Den forrige saken omhandler blant annet mobiltelefontyveri. 17-åringen ble den gang dømt til 80 timers samfunnsstraff, men bare fire av timene er gjennomført.

I den ferskeste saken la påtalemyndigheten ned påstand om 28 timers samfunnsstraff som må gjennomføres i løpet av 90 dager. 17-åringen må dessuten betale for bensinen han ikke betalte.