Skriv din mening om saken i kommentarfeltet nederst!

KRISTIANSAND: I dagens utgave av Fædrelandsvennen går KrF-politiker Steinar Kristiansen hardt ut mot Arbederpartiet. Vest-Agders tredjekandidat til Stortinget ved årets valg mener at Arbeiderpartiet er i ferd med å avkristne Norge.

Kristiansen selv sier han er stolt over at han bor i en landsdel hvor det er vanlig å lære den oppvoksende slekt Bibelens lære. Slik han gjør med sønnen Mattias.

Verdivalg

– Det er langt fra selvsagt at vi får lov å fortsette den tradisjonen. Det tenderer mot forfølgelse av kristne det som skjer i vårt land nå – og derfor er årets valg uhyre viktig. Det handler om vi skal beholde vår kristne kulturarv eller om den rødgrønne regjeringens avkristning skal eskalere, sier Kristiansen til Fædrelandsvennen.

– Har du eksempler på forfølgelse?

– Frelsesarmeen risikerte å miste statstøtte fordi de hadde et annet syn på homofili enn regjeringen. Vi har hatt bordbønnsaken. Vi har Frikirken i Kristiansand som ble nektet å holde julemesser. Det siste er jo at sangere blir nektet å synge om Jesus på et arrangement med Miljødepartementet, fordi man ikke måtte ødelegge kosen for folk.

Kristiansen fremhever også ekteskapsloven. I går sendte han personlig brev til statsministeren hvor han krever svar på hvorfor Jens Stoltenberg vil utrede før han bestemmer seg for oljeleting i Lofoten.

– Ekteskapsloven er mye viktigere, men da ville ikke regjeringen utrede. Jeg krever svar. Når ble kristendommen et problem for Norge?

«Naturstridig»

Kristiansen viser også til kampen for å fjerne kristendommen som eget fag i skolen. På sin KrF-blogg kaller han ekteskapsloven «naturstridig», og han skriver rett ut at regjeringen har gjort kristne og verdikonservative til en utsatt minoritet i samfunnet.

– Ja, Det skal for eksempel ikke lenger være lov å spørre om samlivsform ved ansettelser. De som har en religiøs overbevisning om dette skal overkjøres. Jeg bare spør: Hvem er det som nå blir diskriminert i dette landet?

På bloggen sin på Vest-Agder KrFs nettsider skriver Kristiansen at «vi har en regjering som har jobbet så raskt og effektivt den bare kan for å bryte ned de verdiene landet vårt har vært bygd på i gjennom flere hundre år».

– Her på Sørlandet er det jo til og med uttalt politikk. Vest-Agder Arbeiderparti har en førstekandidat som sier hun vil rykke den sørlandske arven opp med roten.

Kristiansen henviser til Aps Kari Henriksen som har likestilling og bedrede levekår på Agder som en kampsak. Hun mener vi ligger etter resten av Norge, blant annet på grunn av den konservative kristendommens sterke stilling.

– Velsignelse

– Det er ikke noe levekårsproblem at enkelte velger vekk materialisme og penger til fordel for omsorg og tid med sine barn. Jeg mener de sørlandske verdiene er til velsignelse. Det er ikke for ingenting vi er det beste eksportfylket i landet. Den haugianske tankegangen med fokus på småfelleskap som familie og småbedrifter har gitt oss noe, noe som er livsfarlig hvis ødelegges, mener Kristiansen.

– Men er det ikke et problem at kvinner på Sørlandet jobber mindre enn kvinner andre steder, og dermed står ustøtt i forhold til velferdsgoder?

– Det store problemet er at kvinner tjener dårligere enn menn, ikke at noen av dem velger å være hjemme. Likestilling og likelønn er viktig, slik at det legges til rette for frie valg i familien. Men det må ikke bli sånn at kun de som velger fulltidsjobb skal verdsettes. Selv har jeg valgt å jobbe halvt for å være hjemme med min sønn Matias. Kona og jeg deler tiden likt.

– De rødgrønne vil tvinge folk inn i sitt verdisyn. Det kan ikke fortsette, folk må få velge selv, sier Steinar Kristiansen.

Henriksen velger taushet Kari Henriksen, Arbeiderpartiets førstekandidat i Vest-Agder, svarer følgende når Fædrelandsvennen spør om en kommentar til utspillet:

— Jeg ønsker ikke å rive den sørlandske arven opp med rot. Utover det vil jeg ikke si noe til Steinar Kristiansen.

- Hvorfor vil du ikke si noe?

— Jeg synes leserne skal lese det Steinar Kristiansen står for og sier og selv gjøre seg opp en mening om hva dette er. Jeg tror det er best at jeg lar være å si noe om dette.

Kari Henriksen stilte til nettmøte på fvn.no i går. Se hva hun svarte her.

Hva mener du om Kristiansens utspill? Skriv din mening her.