KRISTIANSAND: — Vi ønsker å være en viktig deltaker i å forslå hvordan man kan redusere det totale alkoholforbruket, sier initiativtaker og hotelldirektør Øyvind Eikaas på Clarion Ernst Hotell, til NRK Sørlandet.

Eikaas håper at tiltaket om å halvere alkoholmengden i drinkene skal forhindre at det blir kortere åpningstider. Ifølge Eikaas vil svake drinker føre til færre fylleproblem i byen, og at forslaget om kortere åpningstider vil føre til det motsatte.

Statssekretær Kari Henriksen (Ap) synes det er positivt at utelivsbransjen kommer med forslag.

— Dette er et interessant forlag i denne debatten. Svakere drinker vil ha en effekt på det totale alkoholforbruket, sier Henriksen til NRK.

Men svake drinker vil ikke bety at det vil bli billigere på byen.

— I dag tar vi 90 kroner for en gin-tonic. Med halv mengde gin betyr ikke at prisen blir 45 kroner - men 50 -55 kroner. Arbeidsmengden er tross alt den samme, opplyser Eikaas.