KRISTIANSAND: — I dag måtte vi kjøre om Gartnerløkka, fordi veistubben gjennom rutebilstasjonen ikke var ryddet. Årsaken er at ingen vet om det er kommunen, veivesenet eller havnevevesenet som har ansvaret for brøytingen. Det samme skjedde torsdag eller fredag, sier trafikksjef Oddvar Abrahamsen i Bussen Trafikkselskap.

Han sier at det hersker kaos om hvem som har ansvaret for koordineringen av brøytingen i byen og fortviler over situasjonen.

— Det virker jo som om at ingen vet hvem som har ansvaret for brøytingen, men man kan kanskje ikke forvente at fremkommeligheten er normal med et snøfall som dette.

— Har Bussen Trafikkselskap hatt god kontakt med brøytemannskapene i forbindelse med dette?

— Vi ringer og varsler dem, men de klarer ikke å bli enige om hvem som skal rydde snøen på snuplasser.

Han sier at brøyting av bussrutene blir prioritert, men han synes det er ille når veien er brøytet uten at snuplassene er det.

— Da har jeg forståelse for at folk ikke skjønner hvorfor bussen ikke kommer når veien er fint brøytet.

Innstilte bussruter lørdag Lørdag ble rutene til Bussen Trafikkselskap innstilt i Kristiansand. Årsaken var i følge Abrahamsen at rundkjøringer, snuplasser og kryss ikke var godt nok ryddet.

— Det er klart at når man får så mye snø er ikke kaos til å unngå. Men det er jo måte på hvor mye kaos det kan bli, sier han.

Han mener at Vest-Agder kollektivtrafikk har ansvaret for å koordinere brøytearbeidet til kollektivtrafikken, slik at brøytingen blir god nok.

- Kjenner ikke til problemet

Direktør i Vest-Agder Kollektivtrafikk, Kjell Vinknes, mener det er klart hvem som har ansvaret for brøytingen.

— Hva gikk galt i helga, siden det hersket full forvirring om hvem som hadde ansvar for å brøyte snuplasser?

— Det stiller jeg meg uforstående til, fordi Statens vegvesen har ansvar for fylkes- og riksveier, mens kommunen har ansvar for kommunale veier.

Vinknes sier det finnes kart som viser hvilke veier tilhører hvem. Han sier han ikke kjente til at det var uklart hvem som hadde ansvaret for brøytingen.

— Dette skjønner jeg ikke, så dette må jeg undersøke nærmere, avslutter Vinknes.

— Det Vinknes skjønner er at det står på papiret hvem som skal brøyte hva, men ikke når det skal brøytes. Koordineringen er problemet, mener Oddvar Abrahamsen.

— Har Vest-Agder kollektivtrafikk sviktet?

— Det er i hvert fall de som må ta et initiativ til å få orden på dette, avslutter han.