KRISTIANSAND: Sola skinner i dag, og snøherjede Sørlandet skinner vakkert. Det verste er over, men:

— Vi har mye igjen. De aller fleste veiene i Kristiansand er brøytet så det går an å komme fram, men det vil ta flere uker før alle veier er ryddet til sin fulle bredde og veisituasjonen er normal igjen, sier Kristiansen til fvn.no

Brøytemannskapene har brukt natten i natt til å fullføre de siste småveiene, blant annet etter meldinger fra publikum. Mannskapene har jobbet i 12 timer og hatt 12 timer fri. Dermed er det oppstått ganske kraftig slitasje både på folk og maskiner.

— Vi har stadige havarier og problemer med utstyr. Vi går jo på åttende døgnet med kontinuerlig brøyting, derfor er det opplagt at det oppstår slitasje. Dessuten har vi leid inn mye folk, og ikke alle er godt kjent i områdende. Så i noen tilfeller må de ha med seg kjentfolk som viser hvor de skal brøyte, sier Kristiansen.

Hvert eneste minutt tømmer tre lastebiler snø i Otra, men det er helt enorme mengder som er kommet ned.

— Kristiansand kommune har citrka 500 kilometer med veier som vi har ansvaret for. Det er like mye som herfra til Hamar, sier Kristiansen.

I dag er førsteprioritet for brøytemannskapene å få tatt gang- og sykkelveier. Og neste problem er den sålen med snø som nå ligger på svært mange veier.

— Der må vi bruke veiskraper der de kommer til, men det er bare på større veier, ellers er det showeler som må til for å få opp den harde sålen, sier brøytesjefen.Værmeldingen fra i morges viser at temperaturen ramler ned under null i kveld, og det er meldt 10-15 centimeter snø i løpet av kvelden og natten. Det kommer ikke til å hjelpe på situasjonen.

Framover mot søndag vil det veksle mellom minus- og plussgrader, mens det fra søndag er varslet bare mildvær.