MANDAL: — Kanskje står vi overfør en seriemodus hvor noen har en slik måte å begå innbrudd på, sier stasjonssjef ved Mandal politistasjon, Bjart Gabrielsen, til fvn.no.

Han karakteriserer nattens innbrudd ved Montér på Saltverket i Mandal som spesielt.

Natt til i dag tok tyver seg inn via taket på Montér i Mandal, slo seg gjennom flere vegger og stjal med seg penger fra en safe for et ukjent beløp.

Dette er en innbruddsmetode som er blitt benyttet ved blant annet Expert i Sørlandsparken. Der tok tyver seg inn i bygget ved å skjære hull i vegg og tak.

Tok seg inn via taket

  • Tyvene har tatt seg inn via taket, og de har vært i administrasjonsfløyen på Montér. Der har de stjålet penger, men beløpet er foreløpig ukjent, sier Gabrielsen, til fvn.no.

Tyvene har ikke vært inne i selve butikkdelen og har trolig derfor ikke stjålet med seg noe særlig utstyr fra stedet.

— De kan ha tatt utstyr som har vært plassert i administrasjonsfløyen, men det er ingen grunn til å tro at de har fått med seg noe utstyr av betydning, sier Gabrielsen.

Politiet har foreløpig ingen indikasjoner på hvem som står bak, og er derfor interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett eller hørt noe av interesse i det aktuelle området natt til torsdag.

— Det er svært ønskelig at de som kan ha sett eller hørt noe natt til torsdag tar kontakt med politiet, oppfordrer Gabrielsen.

Vil undersøke overvåkningskameraene

Politiet foretar i dag taktisk etterforskning og åstedsundersøkelser på stedet, og vil undersøke hvorvidt selve innbruddet eller gjerningspersonene kan være fanget opp av overvåkingskameraene på stedet.

— Det er ikke kamera i administrasjonsfløyen hvor tyvene har vært, men vi mener det er kamera på utsiden av bygget, men vi vet foreløpig ikke hvor mye av området det dekker, men det vil være noe av det første vi sjekker, forteller Gabrielsen.

Gabrielsen mener imidlertid at det er for tidlig i etterforskningen å si hva slags spor politiet eventuelt måtte avdekke.

— Det er det for tidlig å mene noe om, men jeg er redd vi har et stykke arbeid foran oss her, sier Gabrielsen.