SONGDALEN/KRISTIANSAND: Det var klokken 18.47 torsdag kveld at politiet fikk melding om et bilran i Songdalen. En mann skal ha truet til seg en bil og kjørt av gårde.

— Politiet kjørte etter bilen. Den ville ikke stanse på tegn fra politiet, sier operasjonsleder Vidar Neset i Agder politidistrikt.

Bilen skal ha kjørt mot Brennåsen og videre mot Mandal. Neset anslår at patruljen hadde fulgt etter bilen i fem til ti minutter da følgende skjedde:

— Jeg som operasjonsleder gikk så inn og ba de stoppe forfølgelsen og gå over i etterfølgelse, sier Neset.

- Tenker alltid sånn I dag ble det kjent at riksadvokaten kritiserer politiet i Agder etter at de forfulgte en mann i bil i Songdalen i fjor. Jakten endte med at 36-åringen kjørte av veien og døde.

Tidligere i dag fulgte politiet etter en bil fra Lund, mot Randesund og så tilbake gjennom Kristiansand sentrum før den forfulgte bilen endte med å krasje i Vågsbygd. De to i bilen ble begge sendt til legesjekk.

- Var det med tanke på hva som skjedde tidligere i dag at du stanset forfølgelsen?

— Nei, jeg tenker alltid sånn. Jeg relaterte det ikke til tidligere i dag, svarer Neset, som forteller at det var flere årsaker til at han valgte å stanse forfølgelsen.

— Det går på at vi vet hvem personen er og omstendighetene med trafikkbildet. Når vi vet hvem det er, kan vi ta ham i etterkant.

Ikke stoppet Bilisten var klokken 13.30 fredag ettermiddag ikke tatt.

— Han er ikke funnet. Bilen er meldt stjålet, sier etterforskningsleder Geir Hansen ved Kristiansand politistasjon.

Så langt er det ikke kommet melding om at noen er skadet i forbindelse med bilranet eller –jakten.