KRISTIANSAND: Tidlig på morgenen 5. mai i fjor skal de tre ha overfalt mannen i hans egen bolig i Mandal. Ifølge tiltalen ble han slått flere ganger i hodet mens hans sov, og deretter sparket i ansiktet. Ifølge politiet var dette starten på et langvarig voldsmareritt for mandalitten. Alle de tre er tiltalt for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter.

Etter å ha sparket og slått mannen flere ganger skal de tre ha tvunget ham med i en bil, og deretter kjørt hjem til en av de tiltalte, en 23-åring fra Sør-Audnedal. Under bilturen skal offeret ha blitt påsatt bind foran øynene. Hjemme hos 23-åringen skal mannen ha blitt utsatt for ytterligere voldshandinger.

— Sprayet med CS-gass

Offeret ble deretter kjørt hjem til en annen av de tiltalte, før de tok ham med på en kjøretur rundt til flere steder i Mandal. Under kjøreturen skal mannen ha blitt utsatt for flere slag og spark, samt trusler.

Hjemme hos den tiltalte 27-åringen skal offeret ha blitt truet med et skytevåpen. Ifølge tiltalen skal en av tiltalte ha tatt ladegrep, og deretter uttalt "om du ikke snakker sannheten nå, så får du et skudd rett i panna". I løpet av dagen skal de tre også ha skutt mannen i hodet med et paintballgevær og sprayet ham i ansiktet med CS-gass.

- Filmet "overgrepstilståelse"

Til tross for å ha blitt utsatt for flere slag og spark skal offeret ha kommet unna hendelsen uten fysiske skader.

— I strafferettslig forstand var det ingen skader, opplyser politiadvokat Terje Kaddeberg Skaar i Agder politidistrikt.

To av de tiltalte skal også ha truet mandalitten til å "tilstå" et seksuelt overgrep mot en kvinne. Denne tilståelsen skal en av mennene ha filmet med et videokamera.

23-åringen og 28-åringen er i tillegg til vold, trusler og bortføring tiltalt for diverse narkotika- og vinningsforbrytelser. 23-åringen skal blant annet ha oppbevart minst 350 gram amfetamin i en konteiner i Sør-Audnedal, sammen med mannen han nå er tiltalt for å ha mishandlet. Mannen som skal ha blitt kidnappet er domfelt for dette forholdet.