KRISTIANSAND: — Jeg er i harnisk, og har ikke ord for hvor provosert jeg er, sier Steinar Kristiansen, en av Kristelig Folkepartis toppkandiater i Vest-Agder til kommende stortingsvalg, til fvn.no.

Vil ha slutt på spørsmål

I sitt forslag til nytt lovverk ønsker regjeringen å nekte religiøse organisasjoner å ta hensyn til samlivsform og seksuell legning ved ansettelser. Det skal ikke lenger være tillatt å spørre. Kun ved ansettelser i forkynnende og ledende stillinger vil dette bli akseptert.

Dette betyr at Mediehøgskolen Gimlekollen i Kristiansand nå tvinges i kne av den rødgrønne regjeringen. Skolen opplevde en enorm mediestorm i 2005, da det ble kjent at den misjonseide journalistikkhøgskolen ikke ville ansette lærere som er samboere, eller som er praktiserende homofile.

Det nye lovforslaget, som flertallsregjeringen kommer til å få gjennom, vil også gjelde alle andre kristne organisasjoner og menigheter i Norge.

— Forslaget ivaretar religionsfriheten samtidig som det fastslår at homofile ikke kan diskrimineres på generelt grunnlag, sier barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt, i en pressemelding.

Har hastverk

KrFs Steinar Kristiansen mener regjeringen har misforstått religionsfriheten.

— Dette er helt vilt, og nok et eksempel på at regjeringen fortsetter sin avkristning av Norge. De river kristne verdier opp med roten. Denne regjeringen må vi få byttet ut så fort som mulig, sier Kristiansen til fvn.no.

LLH oppgitt

Leder i LLH, Landsforeningen for lesbisk og homofil frigjøring, i Agder-fylkene, Tommy Brobakken, ser derimot positivt på lovendringen.

— Dette er på tide. Det er ingenting som tilsier at en homofil vil gjøre en dårligere jobb enn en heterofil. Hvem man elsker og hvordan man lever har ingenting med kvalifikasjoner til en jobb å gjøre, mener Brobakken.

- Kristiansen mener lovendringen bidrar til å avkristne Norge, hva synes du om et slikt utspill?

— Da høres det ut som om han mener at man er nødt til å være heterofil for å være kristen. Slik er det ikke. Jeg kjenner flere kristne homser. Jeg vil oppfordre Kristiansen til å bli med på Skeive Sørlandsdager i august, så kan vi prate mer om dette der, humrer Brobakken.

Det lyktes ikke fvn.no å få en kommentar fra Mediehøgskolen fredag kveld.

DEBATT

Hva mener du? Er det på tide å la homofile få samme rettigheter som andre - også i kristne organisasjoner? Eller må Mediehøgskolen og andre institusjoner selv få bestemme hvem de vil ansette? Debattér i vårt forum.