STAVANGER: Passasjertrafikken på strekningen er blitt så liten at SAS Norge ikke ser det hensiktsmessig å opprettholde rutetilbudet mellom Sola og Kjevik i seks uker i sommer, opplyser regiondirektør Tim Smistad i SAS Norge, til Aftenbladet.

Det blir ingen ruteflyging mellom Stavanger og Kristiansand fra 30. juni til 11. august. De fleste reisende på strekningen er forretningsfolk.

– Belegget av disse passasjerene er minimalt i ferieukene om sommeren. Det har ingen hensikt å opprettholde den vesle gjenværende trafikken i perioden, sier direktør Smistad.

Gammel rute

Ruten mellom Stavanger og Kristiansand er en av de eldste landflyforbindelser i Norge. Braathens SAFE startet flygingene mellom byene i juni 1955. I 1990-årene var forbindelsen den fjerde største ruten på Sola med 100.000 reisende i året. I dag flyr færre enn halvparten så mange mellom Kristiansand fra Stavanger per år.

– Belegget på de 50-seters Fokker 50-flyene har til tider vært svakt. SAS Norge har vurdert å stanse tilbudet fullstendig. Tilbudet er også redusert fra seks til tre avganger per dag, sier Tim Smistad.

(Aftenbladet / Fædrelandsvennen)