KRISTIANSAND: — Jeg kan bekrefte at begjæringen blir overlevert til gjenopptakelseskommisjonen i dag, før jeg setter meg på toget til Kristiansand.

I morgen skal den kjente Oslo-advokaten holde et innlegg på Sommerkonferansen til Agder journalistlag i Kristiansand. Her vil Klomsæt redegjøre for hvorfor han mener straffesaken mot barnedrapsmannen bør gjenopptas.

— Jeg tar utgangspunkt i at Viggo Kristiansen ble utsatt for krenkelser av menneskerettighetene, fordi det ikke var likevekt mellom partene, og fordi han ble dømt etter følelser, ikke realiteter, sier Klomsæt til NRK.

Han understreker at han har lagt ned mye arbeid i forkant av begjæringen om gjenopptakelse.

— Når jeg har lagt ned så mye arbeid som jeg har gjort i denne saken, snakket så mye med Kristiansen og lest så mye dokumenter, så er det fordi jeg mener at saken skal gjennopptas, sier Klomsæt.

Klomsæt er sparsommelig med opplysninger om grunnlaget for gjenopptakelsesbegjæringen. Forsvareren begrunner dette med at han ønsker opplysningene først skal bli frigjort på journalistkonferansen.

— Det er litt av poenget, så media får ikke vite noe før i morgen, understreker Klomsæt.

I forkant av journalistkonferansen sendte Kristiansens forsvarer søknad om permisjon til Ila fengsel hvor drapsmannen sitter.

Søknaden ble imidlertid avslått av Kriminalomsorgen.

Ønsket om å få Kristiansen til konferansen vakte sterke reaksjoner i lokalbefolkningen i Kristiansand. Det er uklart om dette var årsaken til avslaget.

Ernst Hotel, hvor konferansen holdes, vurderte også om de ville nekte Kristiansen å delta i deres lokaler.