ÅMLI: — Vi hadde 13.000 i fjor. I år håper vi på 15-20.000 sier pr-sjef Sondre Skarli i det vi ankommer Dølemo, som allerede har samlet tusener av mennesker denne formiddagen. 113 utstillere er som i fjor. Svært mange vil stille ut, men Sondre understreker at de er nøye med utvelgelsen - de skal ha kvalitet og variasjon. I år er 29. året på rad skytterlag, idrettslag og grendelag på Dølemo sørger for at folketallet i den lille bygda med 200 fastboende sjeler nesten hundredobles.

— Jeg har ikke sunget her før, men det var kjempemorsomt. - Dere er et flott publikum! roper Susanne Mollestad ut over folkemengden som er sterkt dominert av unger - og ikke minst jenter. De husker godt Susanne som finalist i Grand Prix Junior i fjor da hun fikk være blant de ni som sang i Oslo Spektrum. Og jubler når hun åpner med sin egen sang: "Ingen Vei", som hun har skrevet tekst og melodi til selv, og som hun sang i Grand Prix Junior.

— Den første tiden etterpå var det svært mange forespørsler. Nå har det stilnet litt, men de kommer fortsatt, konstaterer en stolt mamma Lillian, som filmet datteren på scenen. Det gjorde også de unge publikummerne med sine mobiltelefoner. Og etterpå sto de i kø for å sikre seg Susannes autograf.

Men den største sjarmøren på Dølemomarknaden var likevel lille Celina Hristov (7). Med sin proffe opptreden og helt utrolige stemme sang hun messepublikummet i senk.

STOR STEMME: Lille Celina Hristov (7) som ble landskjent da hun deltok med sin utrolige stemme på "Norske talenter" på TV fikk kjemperespons fra scenen på Dølemo. — Jeg ville gi dem litt ekstra, siden de var så greie, fortalte lille Cecilia da hun ble intervjuet av lokal-TV etterpå om hvorfor hun ga ekstranummer.

Mamma og pappa, bulgarskfødte Diana Angelova og Dimitar Hristov, røper at de begge har musikkonservatoriumutdannelse fra hjemlandet. Men de har ikke presset Celina, understreker de.

— Det er hun selv som vil. Hun har en utrolig klisterhjerne, og kan huske både tekst og melodier i massevis, skryter pappa.

Mens mamma forteller at de begrenser reisingen og opptredenene mye. Det kommer utallige henvendelser. Men fra Porsgrunn til Åmli var ikke så langt, så da sa de ja.

Dølemo-markedet er åpent søndag også. Da er det "VM i rømmegrøtspising" og Lindenesnestrekkspillklubb. Og masse folkeliv, selvsagt.