OSLO: Edvardsen ble født i Kvinesdal i Rogaland, og i ungdomsårene var han formann i det lokale AUF, og fikk sin omvendelse i 1956. I voksen alder har han vedgått at han aldri har stemt Arbeiderpartiet ved noe valg, men at Kristelig Folkeparti har fått hans stemme.

Leder i Kristelig Folkeparti, Dagfinn Høybråten, sier til NTB at Edvardsen var en brubygger mellom kultur og folkeslag, og er en av de nordmennene som var større og mer anerkjent utenfor landets grenser enn hjemme i Norge.

— Jeg vil minnes ham som en god venn og et forbilde, sier Høybråten.

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik mottok også nyheten med sorg.

— Jeg har fått den triste nyheten. Dette kommer til å være et savn for meg. Jeg har kjent Arild Edvardsen i 35 år, sier tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik til Dagbladet.no.

Bondevik ble kjent med Edvardsen i 70-årene, og har besøkt Sarons dal flere ganger. Bondevik var blant annet til stede under 40-årsjubileet i 2005. — Aril var en av de første i Norge som klarte å samle tusenvis av mennesker til kristne stevner. Og de klarte ham å få til å komme helt til lille Kvinesdal på Sørlandet, sier Bondevik.

KrF-politikeren sier kvindølen har vært et forbilde for den tidligere statsministeren.

— Han har vært en inspirator for meg på mange måter, sier Bondevik til Dagbladet.

SOMMERSTEVNE: Sarons Dal-sjef Aril Edvardsen sammen med Dagfinn Høybråten på Sommerstevne i 2005. Foto: Tom Arild Støle.