LINDESNES: — Tyveriet blir nå politianmeldt, og siden dette er andre gang på forholdsvis kort tid at kassene blir stjålet, vurderer vi om det i det hele tatt er riktig å sette opp noen ny kasse på dette stedet, sier informasjonssjef Eivind Rossen i Posten Norge til Lindesnes Avis.

Spesielt utsatt sted

Han har ingen formening om hvor mye post som kan ha vært i postkassen.

— Dette er ikke av de mest benyttede postkassene, så det dreier seg neppe om det store antallet forsendelser. Men vi ser alvorlig på at disse kassene ikke får stå i fred, og har vansker med å forstå at akkurat dette stedet skulle være spesielt utsatt, sier han til avisen.

Skjer ikke ofte

Selv om det nå i løpet av kort tid har skjedd to tyverier kassen, er ikke tyveri av røde postkasser noe som skjer ofte på Sørlandet.

— Nei det skjer heldigvis ikke ofte, men det har forekommet. Med unntak av disse to tyveriene er det en god stund siden sist vi var ute for noe slikt. Sist tilfelle var vel på Vennesla for en del år siden, opplyser Rossen til fvn.no.

Ikke store verdier

Han tror ikke tyvene har fått med seg de helt store verdiene.

— Vi anbefaler jo folk å ikke sende verdier i vanlige brev, men bruke verdipostsendinger til dette. Men selv om det ikke er snakk om store pengeverdier er det helt klart at vi ser alvorlig på hendelsen, og tyvene vil kunne få en streng straff. Det har vært noen lignende saker i Rogaland i den siste tiden, og de som har vært involverte der har fått strenge straffer. Det er vi svært fornøyde med. Vi vil jo at folk skal la andres post være i fred, sier han.