FOTBALLKristiansand— Jeg blir en liten Start-jente igjen. Å spille på Sør Arena hadde vært fantastisk. Det er lenge siden jeg har spilt kamp i Kristiansand, og nå håper jeg at jeg blir tatt ut, sier Røa-spiller Lene Mykjåland til Fædrelandsvennen.Sør Arena er tildelt Norges fjerde EM-kvalifiseringskamp når Norge møter Israel 3. mai. De tre foregående kampene har endt med tre seirer, og Norge står med 9-0 i målforskjell før kampen som kan sende laget et langt skritt nærmere EM-sluttspillet i Finland sensommeren 2009.- Dette er en unik begivenhet, og helt klart en fjær i hatten for oss å få denne kampen. Vi håper vi kan tilby en artig kamp, sier Jan Oddvar Skisland, administrerende direktør i Start. HÅPER PÅ 2000 TILSKUERE.

Norges Fotballforbund var aldri i tvil om at Sør Arena er et egnet sted å spille kampen.- For det første ønsker vi et visst nivå på arrangementet. Det får vi i Kristiansand. De har vist med U21-landskamp og juniorcupfinale at de kan arrangere denne type kamper. Dessuten ligger det et sportslig motiv bak. Bjarne Berntsen ønsket å spille her, sier Are Hokstad, konsulent i arrangementsseksjonen i NFF.Forrige gang jentene spilte kvalifisering i Kristiansand, mot Belgia i mai 2003, kom det 1307 tilskuere. Denne gang håper Start og NFF på over 2000. - Det er ikke urealistisk med 2000-3000, sier Hokstad.Billettinntektene fra kampen tilfaller Start.- Men dette er uansett ikke en kamp vi skal tjene masse penger på. Derfor slipper alle under 16 år gratis inn, understreker Skisland. TILBAKE FOR FULLT.

Lene Mykjåland håper sørlendingene kjenner sin besøkelsestid.- Det er viktig for oss å få god støtte, og jeg håper sørlendingene viser seg på kamp, sier jenta som er tilbake for fullt etter et trøblete fjorår med kyssesyke hun pådro seg i VM i Kina.- Jeg trener og trener, men det går fortsatt litt opp og ned. Det tar tid å venne seg til mye trening igjen, sier kristiansandsjenta.PS! Ingvild Stensland fra Lyngdal er også høyaktuell til kampen mot Israel.Tekst: Pål W. Jørgensenpaal.joergensen@fvn.no - 38 11 33 13