FROLAND: — Vi tror det er et stort potensial på Sørlandet for den type flygninger vi driver med, sier markedsdirektør Bengt Back-Gansmo i flydirect.no til fvn.no.

Flydirect er et lite flyselskap som tilbyr skreddersydde flyturer for næringsliv og privatpersoner. Konseptet går ut på å fly ansatte direkte til destinasjonen, og på den måten spare tid, og i noen tilfeller penger.

— Gullknapp har utvidet rullebanen til omkring 1200 meter. Det holder for at vi kan lande med vårt fly. Nå venter vi bare på at flyplassen skal få konsesjon til å tilby reiser med betalende passasjerer, sier Back-Gansmo.

Arendal Lufthavn Gullknapp ligger i Froland kommune omkring 10 kilometer fra Arendal sentrum. I vår har eierne, som består av Arendal kommune, Froland kommune og Arendal Fossekompani, leflet med planer om en airtaxi-flyplass for næringslivet.

— Det er ikke tenkt å konkurrere med Kristiansand lufthavn Kjevik, men å gi næringslivet i regionen et tilbud som gir konkurransefortrinn, sier næringsrådgiver i Arendal kommune, Trond Gunnar Hansen til fvn.no.

Ledelsen i Gullknapp jobber om dagen på spreng for å sikre seg konsesjon slik at man kan fly betalende passasjerer fra flyplassen.

— Vi sendte søknad til Luftfartstilsynet i slutten av mai. Vanligvis vil det være en behandlingstid på omkring seks månder, men vi har fått signaler om at det kan skje fortere. Dersom søknaden går i orden, kan det startes flygninger i løpet av en ukes tid, sier daglig leder i Arendal Lufthavn Gullknapp, Odd Austarheim til fvn.no.

Gullknapp har i dag konsesjon til å ta imot fly inntil 5700 kilo med inntil 10 passasjerer. Dersom flyplassen får innvilget søknaden om å fly med betalende passasjerer, vil det kreve brann- og redningstjeneste samt en del teknisk utstyr. Blant annet værstasjon, vindmåler og radiostasjon.

— I konsesjonen som foreligger kan det gjennomføres 50 flygninger ukentlig, og 1900 flygninger i året, sier Austarheim.

I tillegg jobbes det nå med å montere lysanlegg langs flystripen i Froland. På den måten kan fly ta av og lande også på kveldstid.