Den ni år gamle gutten kom gråtende til Åsane skole i Vågsbygd et kvarter for sent denne dagen. Da var det like før skolen selv hadde tatt kontakt med hjemmet, fordi ni-åringen ikke var kommet på skolen til normal tid. Åsane skole har egne rutiner for kontakt med hjemmet dersom ikke barna kommer til skolen til avtalt tid, uten at det er gitt annen varsling. Da skolens personale skjønte hva gutten hadde vært utsatt for, ble politiet umiddelbart alarmert.

I et dommeravhør som ble gjennomført av gutten samme dag som voldtekten skjedde, fortalte ni-åringen at han var på vei til skolen da det kom en annen gutt og dyttet og skjøv han inn bak en trafostasjon langs Vågsbygd Ringvei. Der ble han tvunget til å kle av seg. Først hadde den da 17 år gamle gutten passert ni-åringen, og deretter kom den tiltalte tilbake og tok tak i gutten.

Dommeravhøret av gutten avdekket et meget godt detaljnivå. Ni-åringen fortalte om hvordan overgriperen så ut, om hårfarge, høyde, klær og fargen på klærne. Den fornærmede gutten anslo i avhøret at overgriperen kunne være 17-18 år.

Gutten som ble voldtatt fortalte også i detalj hvordan overgrepet fant sted. Han fortalte at han var redd, at det var smertefullt og håpet bare at det hele skulle bli ferdig så fort som mulig.

— Jeg lukket øynene når han holdt på, fortalte ni-åringen.

Midt under avhøret stusset ni-åringen over at det stod dna på et notat som avhøreren hadde. Gutten fortalte da at han var klar over hva dna var. – Det er noe som har med bevis å gjøre, fortalte gutten.

I en pause under avhøret sa gutten at «dersom jeg er han igjen, skal jeg beinfly det jeg er god for».