BYGLAND: Etter anbefaling fra formannskapet i Bygland vedtok kommunestyret før helgen å avslutte prosjektet «Bygland best å bu i». Dermed mister også prosjektlederen arbeidsoppgavene sine etter vedtakene som ble fattet bak lukkede dører.

— Kommunestyret har avsluttet prosjektet «Bygland best å bu i», men vi har ikke avviklet intensjonene i slagordet vårt. Vi skal nå implementere det i kommuneadministrasjonen, i kommuneplaner med mer, sier Byglands ordfører Knut A. Austad til Fædrelandsvennen.

— Prosjektet «Bygland best å bu i» har vart i halvannet år. Vi har hatt forstudie, nå var vi i forprosjektfasen og det var naturlig å ta en evaluering, sier Austad.

Austad sier at kommunen ikke har fått så mye ut av prosjektet som forventet og derfor avslutter det hele.

Prosjektlederen som ble ansatt sist sommer anses nå som midlertidig ansatt i Bygland kommune, opplyser ordføreren. Kontrakten skulle etter avtalen gå ut til sommeren neste år.

Austad sier at nå blir det opp til administrasjonen å se om det er andre nyttige arbeidsoppgaver den tidligere prosjektlederen kan få.

— Administrasjonen har kalt dette en personalsak. Er det misnøye med prosjektlederen som er årsaken?

— Det blir lukkede møter fordi det er en identitetsbar person i saken. Prosjektlederen har bare vært ansatt i et halvt år. Jeg vil ikke legge skylda på skuldrene til prosjektlederen, sier Austad.

Det var satt av en million kroner i året til «Bygland best å bu i» og ordføreren sier at avvikling også må sees i budsjettsammenheng.