KRISTIANSAND: Søknadsfristen er 2. mars.

— Det er fortsatt tid til å bestemme seg, men vi gjør oppmerksom på at vinterferien også skal avvikles i dette tidsrommet, sier inntaksleder Svein Bratberg i utdanningsavdelingen i Vest-Agder fylkeskommune i en pressemelding.

Kan endres frem til søknadsfristen

Søknaden er elektronisk, og må være registrert før søknadsfristen går ut. Bratberg opplyser om at det fra første til andre året i videregående skole fortsatt er over 1100 elever som ikke har levert søknad. Når det gjelder andre til tredje året, eller lærekontrakt, er det over 1000 som ikke har søkt.

Inntaksleder Bratberg understreker at alle må inn på søknaden og registrere ønsker.

— Søknaden kan endres frem til søknadsfristen. De som har andre planer enn videregående skole neste år, og ikke ønsker å søke, må også registrere dette på det elektroniske søknadsskjemaet, sier han.

- Ikke unaturlig

Rådgiver på Oddemarka ungdomsskole i Kristiansand, Siri Young, mener at det ikke er unaturlig at det fortsatt er noen som ennå ikke har søkt ettersom det fortsatt er 14 dager til søknadsfristen.

— Her på skolen gir jeg alle som skal over til videregående opplæring individuell oppfølging. Sammen går vi gjennom valgmuligheter og søknadsskjemaet for å sikre at alt blir riktig. Elevene setter pris på denne måten å gjøre det på, sier Young.