KRISTIANSAND: — Vi synes det er for galt at så fine klær blir kastet. Da er det bedre at det blir gitt til noen som trenger det, forteller ekteparet fra Vågsbygd.

Vi tar klærne med oss hjem og legger det utover kjøkkengulvet. Deretter vasker vi det som trengs, og sender det videre med hjelpesending til Ukraina, forteller Signe.

Rosa tøy

Jens G. forteller at det er kona som gjør mesteparten av arbeidet med klærne. Alt fra stryking til å reparere hull og glidelåser.

— Jeg kan alltids putte noe tøy i maskinen, men det har hendt at det blir rosa. Hun må i hvert fall holde et øye med meg, innrømmer han.

Intet ork

De to pensjonistene har i over ti år samlet inn brukt tøy og leker fra familie og venner, for så å gi det videre til Arkenstiftelsen.

— De frivillige i Arkenstiftelsen gjør en fantastisk jobb. Arbeidet vi gjør er ingenting i forhold. Det er ikke noe ork, det er mest moro, sier Signe.

Til sammen fylte de seks søppelsekker med klær og en halv søppelsekk med sko under besøket på Presteheia.

— Vi får nok ikke plass til alt på kjøkkengulvet samtidig, det må nok deles opp litt, ler Jens G.

Glad som en fugl

Rektor på Presteheia skole, Espen Lange, er glad for at tøyet kan komme til nytte.

— Dette er utmerket, nå er jeg glad som en fugl, sier han fornøyd.

Rektoren forteller at det allerede har begynt å hope seg opp klær fra dette halvåret. Han håper ekteparet vil komme tilbake til sommeren, for å hente neste ladning.