KRISTIANSAND: I kveld tok bystyret i Kristiansand opp saken om kildevannet ved CB, som nå er stengt, etter interpellasjonen fra Vidar Kleppe (Dem).

Ordfører Per Sigurd Sørensen (H) sa at han vil ta en telefon til ledelsen i Hansa Borg, slik Kleppe ønsker. Ikke for å tilby kommunale midler, men for å høre hvilke tanker bryggeriet har om at et titalls lokale anleggsfirmaer nå vil fikse rørene til bryggeriet.

STRIDENS KJERNE: Vidar Kleppe ønsket at Kristiansand kommune skulle gå inn og bidra til at kilden utenfor CB blir reddet, men han slo seg til rette med at ordføreren lover å ringe bryggeriet. (Foto: Vegard Nekstad) Trakk interpellasjonen

— Det skal ikke koste meg mye å ta en telefon til leder for Hansa Borg og høre hvilke tanker de har om dette, sa ordføreren på talerstolen i bystyret onsdag kveld.

Og la til:

— Men det er unaturlig og langt fra riktig bruk å bruke kommunale penger på dette.

I stedet priset både han og Kleppe de private initiativtakerne som nå vil skifte rørene slik at folket igjen kan tappe gratis kildevann fra CB. Og med det trakk Kleppe sin interpellasjon slik at bystyret slapp å stemme.

Stengte kraner

De siste månedene har det ikke vært mulig å tappe gratis kildevann utenfor CB sine fabrikklokaler. Kranen er nå stengt, etter et tiår med gratis tapping. Fvn.no har tidligere skrevet at det er en utslitt kabel som er årsaken til at fontenen nå er stengt. CB mener det vil koste en halv million kroner å bytte ut rørene fra selve kilden til fontenen.

5. januar skrev Demokratenes Vidar Kleppe en interpellasjon til ordfører Per Sigurd Sørensen (H). Det er denne som er årsaken til at bystyret tok opp kildevann-problematikken på kveldens møte. Kleppe spurte Sørensen (H) om å gå i dialog med bryggeriet med mål om å finne en løsning slik at folket igjen skal kunne tappe gratis kildevann ved bryggeriet.

I Kleppes skriv står det også som følger:

«Demokratene mener bestemt at Kristiansand kommune snarest bør ta kontakt med bryggeriet for om mulig å være med på å bidra økonomisk slik at befolkningen fremdeles gratis kan drikke og tappe av det sunne og helsebringende kildevannet fra kilden til CB.»