KRISTIANSAND: Dommen lyder på 115 dagers fengsel for den notoriske lovbryteren. Fullbyrdelsen av straffen utstår av 30 dager, samt at han i tillegg må betale rundt 7000 kroner i erstatning for diverse skadeverk og vinningsforbrytelser han har begått i perioden august 2006 til mars 2007. Spyttet politimann i ansiktet

Den omfattende tiltalen mot mannen inneholder blant annet en hendelse som fant sted i arresten i Kristiansand 24. november i fjor. 25-åringen var da blitt arrestert og ønsket kontakt med en advokat. Da en tjenestemann kom bort for å snakke med han om dette, spyttet tiltalte han i ansiktet og kalte han en "løgner".

Knuste bilruter i alkorus

Kristiansandsmannen sliter med rusmisbruk og er også flere ganger tatt med narkotika på seg.

Et annet av forholdene han nå dømmes for, fant sted ved Color Line-bygget i Kristiansand. Da hadde 25-åringen drukket to halvflasker vodka og knuste i rusen bakruten på to biler som stod parkert på stedet.

Bar kniv ulovlig

I tillegg dømmes mannen for gjentte ganger å ha båret kniv ulovlig på offentlig sted, til tross for at han visste det var straffbart.

Retten finner det straffeskjerpende at 25-åringen tidligere er straffedømt ti ganger og bøtelagt 14 ganger i perioden 1998 til 2006, og konkluderer i dommen med at "Tiltalte syntes ikke å ha noe som helst respekt for gjeldende regelverk, og hans handlinger er til stor skade og ulempe for andre."