MANDAL: — Etter å ha kikket ut vinduet og sett at han var skadet så turte vi til slutt å åpne døra. Han kom så inn og fikk fortalt hva om hadde skjedd, forteller Esther Vågsvoll til fvn.no.

Stod i bare trusa

Det var like etter klokken 22 i går kveld at det banket på døra i Rosnesveien på Skjernøy i Mandal. Vågsvoll hadde bare ti minutter i forveien kommet hjem etter en tur til Kristiansand og var i ferd med å gjøre seg klare for natta. Utenfor stod den svært høye mannen i bare trusa.

— Han blødde fra tre sår på kroppen. Det blødde kraftig fra tærne og vi skjønte at han måtte sys. I tillegg blødde det fra knærne, sier Vågsvoll.

Hun og mannen ringte umiddelbart redningssentralen for å varsle om hendelsen. Deretter fikk de den kalde og forkomne mannen i dusjen slik at han fikk varme tilbake i kroppen. Etterpå fikk de kledd ham opp i tørre klær.

Saltvann i motoren

— Han fortalte at de var seks dansker som hadde dratt ut på fisketur. Under fisketuren skal de ha fått saltvann i motoren, noe som gjorde at den stoppet. De hadde forsøkt å ro båten inn til nødhavn, men det hadde kommet brottsjø som veltet båten, forteller Vågsvoll.

Tidligere har det blitt opplyst at danskene gikk tomme for drivstoff. Dette skal ikke være riktig, sier hun.

— Mannen fortalte at han var sikker på at to av vennene var druknet. Han fortalte også at han og en kamerat hadde klart å komme seg i land på en øy. Dansken beskrev for oss hvordan øya så ut, og vi skjønte da at det dreide seg om Sandøy, forteller kvinnen.

Redningsmann i Danmark

Ifølge Vågsvoll skal mannen jobbe som redningsmann i Danmark.

— Han var høy og meget veltrent. Det sier seg selv etter den svømmeturen han har gjennomført. Han ønsket å dra ut igjen for å lete etter kameratene sine, men det fikk vi snakket ham fra. Han ville da overnatte hos oss for å få tilbake krefter slik at han kunne dra ut morgenen etter, sier hun.

Slik ble det ikke da ambulansepersonell dukket opp etter en kort stund og fikk brakt mannen til sykehus.