ARENDAL: Ulykken skjedde på Vesterveien ved Hølen like før klokken 14.30. To personer, som satt i personbilen, ble kjørt til Sørlandet sykehus i Arendal med ambulanse etter det kraftige sammenstøtet.

— Begge var ved bevissthet, men skadeomfanget er foreløpig uklart, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Ifølge vakthavende kirurg ved sykehuset ble ikke de to personene alvorlig skadet. Onsdag ettermiddag var tilstanden deres stabil.

Barnehagebarn gråt

I bussen satt 15 barnehagebarn fra Soria Moria barnehage i Eydehavn. Samtlige skal ifølge politiet ha kommet tilsynelatende uskadet fra kollisjonen, men flere var oppskaket og tok til tårene etter opplevelsen.

— Barna ble kjørt med minibuss tilbake til barnehagen. Vi sendte også med en lege i minibussen for å følge dem opp. Det var selvsagt en ekkel opplevelse for dem, og flere gråt, sier operasjonslederen.

Barna var alle fra tre til seks år. De hadde vært på dagstur til isbanen på Myra i Arendal, og var på vei tilbake til barnehagen da ulykken skjedde. Ifølge leder av Soria Moria barnehage, Linda Øygarden, har alle det greit etter forholdene.

— Vi har hatt en samlingsstund i barnehagen, og alle barna er blitt sjekket av lege. Alle foreldrene er også blitt kontaktet, sier Øygarden til fvn.no.

Seks voksne om bord

Bussen eies av barnehagen. I tillegg til de 15 barna, var seks voksne om bord.

— Vi må vurdere sammen med personalet i ettertid om både barna og de voksne trenger videre oppfølging. Det blir viktig å følge med på dem de nærmeste dagene, sier Øygarden.

Tre ambulanser, politi, luftambulanse og brannvesen ble sendt til ulykkesstedet. Kollisjonen skjedde i en svak sving, og både bussen og personbilen fikk store materielle skader.

En time etter ulykken var det fortsatt trafikale problemer på stedet.

— Bussen og personbilen står fortsatt på stedet i påvente av tekniske undersøkelser. Trafikken dirigeres manuelt forbi ulykkesstedet. Det er mye trafikk til boligfeltene i området og til bydelene vest for Arendal, sa operasjonsleder Arnesen til fvn.no like over klokken 15.30. - Høy fart

Politiet tror føreren av personbilen holdt høy fart før kollisjonen. Bilen kom kjørende mot Arendal sentrum.

— Det tyder på at personbilen kom over i motgående kjørefelt. Ut fra spor på stedet ser det ut som bilen har kommet borti en fortauskant og gått over veien. Det kan være snakk om høy hastighet, sier Arnesen.

Teknikere fra biltilsynet foretok onsdag ettermiddag undersøkelser på stedet.

— De skal beregne hastigheten på kjøretøyene, sier operasjonslederen.