KRISTIANSAND: Mannen ble først observert da han gikk til angrep på en mann ved St. Josephs sykehjem i Kongens gate i 20-tiden. Offeret klarte å komme seg inn i en bil etter å ha fått flere spark. 26-åringen ga seg ikke, og sparket og slo i bilen før føreren kjørte fra stedet.

— Vi ble oppringt av et vitne, og har foreløpig ikke klart å komme i kontakt med offeret. 26-åringen sparket og slo i flere biler før han forsvant, sier operasjonsleder Frank Solås ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Slått ned i Markens

En patrulje ble umiddelbart sendt til Kongens gate, men den rabiate voldsmannen var da forduftet. Politiet hadde imidlertid navnet på ham, og lette om lag en halvtime før meldingen om et nytt voldstilfelle kom. Denne gangen var en psykisk utviklingshemmet mann slått ned ved Narvesen i Markens gate, få kvartaler unna.

— Mannen gikk helt berserk, og sparket en psykisk utviklingshemmet mann i ansiktet. Da politiet kom til stedet, løp han avsted. Voldsmannen ble imidlertid raskt innhentet av patruljen, og det viste seg at det var samme mann som hadde gått til angrep i Kongens gate, sier Solås.

Ikke alvorlig skadet

26-åringen, som beskrives som en kjenning av politiet, ble lagt i jern ved Sparebanken Pluss, like ved stedet der den siste voldsepisoden fant sted.

Den psykisk utviklingshemmede mannen, en 43-åring bosatt i Kristiansand, ble ikke alvorlig skadet av sparkene han pådro seg.

— Ambulanse ble tilkalt, men de konstaterte at han ikke var så skadet at han behøvde å være med på sykehuset, sier Solås.

43-åringen er etter det fvn.no kjenner til en godt kjent person i Kristiansand. Han vil bli avhørt om volden ved et senere tidspunkt.

Satt i arresten

  • Den siktede 26-åringen ble satt i arresten ved Kristiansand politistasjon. Der blir han sittende over natten, sier operasjonslederen.

En annen mann, en 55-åring fra Kristiansand, skal også ha blitt angrepet av 26-åringen. Politiet kjenner så langt ikke årsaken til at siktede, som er uten fast bopel, gikk amok. Mannen vil trolig bli avhørt mandag.

— Han vil bli anmeldt for blant annet legemsfornærmelse, sier Solås.