Kristiansand: — Det er hyggelig at mitt politiske arbeid har blitt lagt merke til, og at partilederen nevner mitt navn spesielt i denne sammenheng.

— Hva jeg vil svare dersom det skulle komme en forespørsel fra valgkomiteen vil jeg imidlertid ikke kommentere offentlig, sier Peter Gitmark.

Sammen med Peter Gitmark nevner Høyre-lederen Ine Marie Eriksen Søreide, Linda Hofstad og Bent Høie som aktuelle kandidater til nestledervervet, som skal velges på Høyres landsmøte i Oslo 25. til 27. april.

Påvirker.

Peter Gitmark mener det er viktig for en landsdel å ha innflytelse i et politisk parti som Høyre enten det oppnås ved sentrale verv eller nettverk og personlig bekjentskap. Selv mener han å ha gode muligheter til å påvirke utformingen av partiets politikk blant annet som medlem av partiets gruppestyre på Stortinget.

JUBLER.

Nyvalgt leder i Vest-Agder Høyre, Ole Guttorm Ihme, mener det ville betydd mye for landsdelen om Peter Gitmark hadde blitt nestleder i paritet.

— Vi får bare krysse fingrene, sier Ole Guttorm Ihme entusiastisk.

Stor stjerne.

Høyreordfører Per Sigurd Sørensen i Kristiansand sier Erna Solbergs uttalelse helt klart viser at Peter Gitmark har en stor stjerne i partiet og at han gjør en god jobb på Stortinget.

— Det er alltid viktig for en landsdel å ha folk i viktige posisjoner. Nå er det flere gode kandidater til nestledervervet, men vi håper selvsagt at Peter Gitmark skal bli foretrukket, sier Per Sigurd Sørensen.

Ikke UVENTET.

Tidligere kirke- og utdanningsminister Tore Austad fra Kristiansand er ikke overrasket over at Peter Gitmark kan være aktuell som nestleder i partiet.

— Han er allerede betrodd flere viktige verv blant annet som partiets miljøpolitisk talsmann. I dag er miljø blitt et av de viktigste områdene. Det er også verdt å merke seg at han er leder av en stor verdensomspennende organisasjon for ungdomspolitikere, sier Tore Austad.

Tidligere nærings- og helseminister Ansgar Gabrielsen sier at han ikke lengre er politiker, og derfor ikke har noen kommentar.

Ung og LOVENDE.

Som tidenes yngste sørlending ble Peter Gitmark i 2001 valgt inn på Stortinget. Han har siden 2005 vært med i partiets gruppestyre på Stortinget. Også her var han tidenes yngste medlem.

På sin egen nettside understreker 30-åringen at han er valgt fra Vest-Agder, og at det også er her han vil bruke det meste av sin tid.

Han har bedre standard og en rask utbygging av E 39 og E 18, utbygging av Kjevik, fengsel på Sørlandet og statlig fullfinansiering av Listerpakken som noen av sine hjertesaker.