DEBATT: Hva mener du om saken? Er det McDonalds eller kundene som er skyld i søppelet på restauranten?

KRISTIANSAND: — Det var mat og søppel over alt. Det var så ekkelt, forteller Silje Tonning.

Sammen med ei venninne skulle hun spise ved McDonald´s Familierestaurant i Markens gate ved 03-tiden natt til søndag. Men de to venninnene valgte å forlate restauranten, etter først å ha knipset et par søppelbilder med et mobilkamera.

- Forventet rene lokaler

  • Sa du ifra til betjeningen om søppelet?

— Nei, jeg bare gikk. Den store delen var avstengt. I det lille området var det helt grusomt. Det var uhygienisk og ekkelt. Jeg fikk helt sjokk, sier Tonning. – Personalet må jo rydde opp. Det så jo nesten ut som et lovbrudd, påpeker hun.

— Hva forventet du?

— Rene lokaler, og at søppelet er i søppeldunken. Ikke på gulvet, på bord og stoler. Det var jo ketsjup og pommes frites over alt.

- Fulle folk

  • Hva tror du er årsaken til søppelet?

— Det er vel fulle folk som ikke klarer å rydde opp etter seg. Klokken var jo nesten tre, så alle utestedene er jo stengt. Jeg forstår at det er hektisk for personalet, men de må jo kunne ta en rydderunde.

- Folk slipper søppelet på gulvet

Restaurantsjef ved McDonald´s Familierestaurant i Markens, Audun Bjørndal, sier at årsaken til alt søppelet natt til søndag var stor trafikk av folk fra utesteder.

— Folk kommer på likt fra alle utestedene når utestedene stenger. Vi forsøker hele tiden å holde det ryddig, men det er vanskelig å holde det rent når alle slipper søppelet rett ned på gulvet, sier Bjørndal.

Han forteller at er faste personer som rydder i lobbyen, men at personalet har vanskeligheter med å holde det ryddig når trafikken er så stor.