KRISTIANSAND: Torsdag 22. juli ble det oppdaget en feil i anlegget og aktiviteten ble stanset. Kontroll av feilen viste at reparasjonen vil ta lang tid.

— Det er en høytrykksventil som er slått i stykker. Det viser seg at det er meget lang leveringstid på komponenten, sier Odd Terje Døvik, administrerende direktør i Returkraft, til fvn.no.

Planla kort stans

Etter planen skulle anlegget vært i drift fredag 23. juli.

— Forrige torsdag foretok vi en planlagt stans etter at det ble oppdaget defekt på ventilen. Anlegget ble kjørt ned og ingen forventet et slikt omfang. Vi så for oss å ha det klart til neste dag, men skadene er omfattende, sier Døvik.

Hadde anlegget blitt holdt i drift, ville damp blitt sendt feil. Feilen skal ikke ha vært til fare for liv eller helse.

Kan ta måneder

Trolig vil det ta lang tid før feilen kan utbedres.

— Vi arbeider med en løsning som gjør det mulig å starte igjen 20. august, sier Døvik. - Men det vil ta flere måneder å få den permanente reparasjonen på plass og produksjon går som normalt, fortsetter Døvik.

En del avfall kjøres nå til deponi, mens noe avfall oppbevares. Det kan også bli aktuelt å kjøre avfall til andre anlegg i Norge og Sverige. For å begrense dårlig lukt, er mottaket av avfall stanset.

Pressekonferanse

Returkraft har innkalt til pressekonferanse på Langemyr klokka 10 i morgen. Da skal prosjektledelsen informere om skadevirkningene som stansen medfører.