KRISTIANSAND: I løpet av natta har en eller flere tyver stukket av med en 34 fots Flem 340 fra den kommunale båthavna i Hånesbukta. Foreløpig har politiet ingen vitner som har observert tyveriet.

– Det er en ganske stor båt av typen Flem 340, hvit 2002-modell. Den ble stjålet i natt og er ganske spesiell, sier politietterforsker Jan Nesland ved Randesund politistasjon, til fvn.no.

Tyveriet ble varslet i dag tidlig og politiet har nå etterlyst båten.

– Ingen har sett noe som helst. Så snart vi fikk tak i mannskaper til å bemanne politibåten ble den satt inn i søket, sier Nesland.

Sjøredningstjenesten og andre sjøfarere ble i dag tidlig varslet om tyveriet. Ifølge politiet skal båteieren selv ha bygd opp nesten hele båten og nyverdien er anslått til å være 1,6 millioner kroner. Det er uklart hvor båten har tatt veien, men en ting vet politiet:

– Båten hadde lite drivstoff og hadde en motorfeil som eieren hadde tenkt å fikse. Båten kommer derfor ikke langt, sier Nesland.

Båten er hvit, merket "ELSI 2" på begge sider og har en 15-hesters rib merket Grand hengende bak. Fly Bridge er også montert på båten.

Tips politiet om båten på telefon 02800, eller tips fvn.no på telefon 03811 / tips@fvn.no.