RISØR: Brannvesenet økte beredskapen i Risør lørdag ettermiddag etter meldinger om olje i sjøen fra flere folk. Men etter en cirka to timers lang befaring fant de verken oljeklumper, som det ble gjort tidligere lørdag, eller større flak av olje. — Jeg kan avdramtisere situasjonen, sa Ove Frigstad, brannsjef i Østre Agder lørdag kveld.

Søndag økte de beredskapen igjen etter at det er observert oljefilm tre nautiske mil sør for Risør.

Brannvesenet var søndag ute og observerte lenger vest etter melding om oljefilm ved Torungen i Arendal.

— Den var borte da vi kom. Det blir nok mange slike observasjoner av oljeklumper her og der ettersom folk er veldig obs på dette, sier Frigstad.

I Risør er situasjonen den samme - brannvesenet har beredskap langs land, klare til å ta i bruk lenser om det skulle komme olje, og Kystverket har tyngre utstyr lenger ute.

— Vi har flyttet enda mer materiell og også folk til Risør. Nå er det rundt 10 mann i beredskap, uttalte Frigstad søndag formiddag.

Han opplyser at det er observert olje ved land i Portør i Kragerø.

En klump ble lørdag sendt til Kystverket for prøve. - Sannsynligvis er det olje fra havariet i Langesund, uttalte Frigstad da.

Materiell som lenser og annet som kan brukes for å fjerne olja er flyttet fra lageret i Arendal til Risør, og blir værende der slik at brannvesenet kan agere kjapt.