KRISTIANSAND: — Det var helt enormt. Vi fikk sikkert 42 telefoner om den brannen, sier operatøren ved brannvakta i Arendal til fvn.no.

Brannen ble meldt rundt klokka 19.00, og omtrent samtidig forsvant strømmen i deler av området øst for byen. Både Dyreparken, Quality og Sørlandssenteret ble rammet.

— Det brenner fortsatt, men det er fordi vi ikke kan gå på med vann inn i strømanlegget her, sa brannmester Bjarne Lund til fvn.no ved 19.50-tiden.

Brannen slukket

  • Nå har vi omdirigert strømmen, slik at praktisk talt alle har fått strømmen tilbake, sier informasjonsansvarlig i Agder Energi, Hanne Liv Refsnes klokka 20.50. En barnehage, en kommunal pumpestasjon, samt gatebelysning i området er fortsatt uten strøm.

Ifølge Refsnes er brannårsaken fortsatt ukjent.

- Skjer det ofte at det oppstår uforklarlige brannen i slike trafoer?

— Nei, det gjør ikke det. Som regler er det i forbindelse med lynnedslag slikt hender, sier Refsnes.

— Nå skal vi kople ut strømmen fra trafoen slik at brannvesenet kan få slukket brannen. Samtidig jobber vi med å kople om slik at kundene får strømmen tilbake så fort som mulig, sa Refsnes, til fvn.no ved 20.10-tiden.

Det blir show

Det var tidlig klart at kveldens Kaptein Sabeltann-show går som planlagt, uansett om strømmen kom tilbake før forestillingen starter eller ei.

– Vi har et nødaggregat til nettopp slike situasjoner og kveldens forestilling av Kaptein Sabeltann vil gå som normalt, sier administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamodt til NRK .

Trafoen som brant står like ved rundkjøringen etter avkjørselen til Dyreparken og Quality.