GRIMSTAD: — De har vært ute etter klokker, bare klokker, og bare de dyreste, sier optiker og styreleder i butikken, Øivind Holvik, til fvn.no.

Listen over "godbiter" som tyvene har forsynt seg med er lang. Blant klokkemerkene som er forsvunnet fra butikken er klokker fra Raymond Weil, Omega, Certina, Rado og flere andre kjente merker.

— De rimeligere tingene har fått stå igjen, sier Holvik.

Store verdier

— Jeg fikk akkurat tilbakemelding om at det kan dreie seg om verdier for rundt 300.000 kroner, sier etterforskningsleder Leif Wilhelm Løvik hos Grimstad-politiet.

Innkjøpsverdien på urene som ble stjålet tilsvarer rundt 300.000 kroner, men ifølge Holvik er utsalgsverdien langt høyere. Han legger ikke skjul på at verdiene kan krype ytterligere når de får full oversikt over udåden.

Midt i sentrum

Tyveriet skjedde i Storgaten noen få hundre meter fra politistasjonen i byen. Likevel har tyvene fått nok tid til å bryte opp døren og tømme flere montere langt inne i butikken.

— Alarmen gikk klokken 03.25. Vi konstaterte kjapt at det har vært folk inne som har forsynt seg grovt fra montere i butikken. Antakeligvis har de stukket av i bil, sa operasjonsleder ved Agder politidistrikt, Frank Solås, til fvn.no tidlig tirsdag morgen.

Politiet i Grimstad-distriktet var i flere timer på utkikk etter gjerningsmennene. På videoopptakene fra butikkens overvåkningskamera ble det klart at to menn hadde vært inne i forretningen.

— Vi har ikke noe godt signalement, men sannsynligvis tyder det på at det er snakk om to personer og at de har forsvunnet i bil. Vi er veldig interessert i opplysninger fra folk som kan ha sett eller hørt noe i nattens mulm og mørke, sier Løvik.

Mange innbrudd

I løpet av de siste fem årene har butikken vært utsatt for 5-7 innbrudd. I løpet av det siste året har butikken blitt totalrenovert og butikkledelsen håpte at endringer ville hindre nye tyverier.

— Vi flyttet inngangen og laget utstillingene annerledes. Vi fikk utstillingen bort fra vinduet forr å få færre innbrudd, men det viser seg jo at de har tatt inngangen nå, sier Holvik, som forteller at siste innbrudd ved butikken var i 2006. Da ble fire klokker til en verdi av 60.000 kroner stjålet.

Kriminalteknikere fra Agder politidistrikt sikret spor i butikken tidlig i dag morges, og butikken holder åpent som normalt i dag.

— Det er litt kaldt, for vi kan ikke lukke døra, avslutter Holvik.