KRISTIANSAND: Det var mars i fjor at to trafikkbetjenter kom over en bil i Gyldenløvesgate i Kristiansand hvor de registrerte at tiden for parkering var utløpt. Parkeringslappen lå med ”ryggen” opp, men de kunne allikevel se at tiden var gått ut. Den ene parkeringsbetjenten tok frem gebyrblokken, og begynte å fylle ute et tilleggsgebyr for ulovlig parkering. Mens han holdt på med dette, kom tiltalte ut fra kaféen hvor han satt. 25-åringen gikk rett bort til betjenten og tok den utfylte giroen fra ham, og rev den i stykker. Deretter gikk han tilbake til kaféen. Kort tid etterpå kom han ut igjen. Han satte seg da inn i bilen, og kjørte bort fra stedet. Da han passerte trafikkbetjentene viste ham dem fingeren.

25-årigen erkjente forholdet i retten, men har opplyst at han ikke hadde lagt noen kvittering for parkering i bilen. Han hadde imidlertid gått inn i kaféen for å veksle penger slik at han kunne betale for parkeringen. Retten festet ikke noe lit til dette, og valgte å stole på forklaringen til trafikkbetjentene.

151 kilometer i timen

Videre stod mannen tiltalt for brudd på vegtrafikkloven.

I november i fjor kjørte han i en hastighet på 151 kilometer i timen på E 18 ved Bentesrud i Holmestrand, på tross av at lovlig hastighet på stedet er 100 kilometer i timen.

25-åringen erkjente i retten at han kjørte over gjeldende hastighet på stedet, men opplyste om at han ikke så på speedometeret.

Grisekjøringen endte med at mannen mistet sertifikatet på stedet, men noe senere på natten valgte han imidlertid å kjøre tilbake mot Fredrikstad. Han ble da stanset på nytt på Europavei 141 i Bamble.

Samfunnsstraff

I formildende retning ble det lagt vekt på at mannen i retten ga en uforbeholden tilståelse, men det ble sett på som skjerpende at mannen tidligere er domfelt for å ha kjørt for fort.

Mannen ble i Kristiansand tingrett dømt til 36 timer samfunnsstraff, og tap av føreretten for motorvogn i 14 måneder.